Skip to content

Streama hyrfilm från iTunes?

user warning: Unknown column 'u.signature_format' in 'field list' query: SELECT c.cid as cid, c.pid, c.nid, c.subject, c.comment, c.format, c.timestamp, c.name, c.mail, c.homepage, u.uid, u.name AS registered_name, u.signature, u.signature_format, u.picture, u.data, c.thread, c.status FROM comments c INNER JOIN users u ON c.uid = u.uid WHERE c.nid = 168 AND c.status = 0 ORDER BY c.thread DESC LIMIT 0, 50 in /home/gameonse/public_html/macblog.se/d/modules/comment/comment.module on line 992.

September 4, 2013 by Oskar

Ville bara belysa och beskriva att det går att se på en hyrfilm från iTunes medans den lastar ned (som om det vore Netflix eller OBH Nordic) även om programdesignen utelämnar i princip allt att önska vad gäller användarvänlighet i detta avseendet.

När man går in på iTunes store och hyr en HD film så är allt man får en dyster nedlastningsindikator i mitten av "toppen på iTunes". Igår hyrde jag Ironman 3 i HD och den skulle ta 88 minuter att tanka hem...

Problemet var att vi satt med tacos klarar i näven och ville se på direkten, jag hävdar att man förväntar sig detta idag av online-tjänster. Efter att ha använt Netflix och HBO Nordic är blotta tanken på att behöva lasta ner en film i 88 minuter för att sedan kunna börja se den fullständigt barbarisk!

När nedlastningen börjat (och eventuellt hållt på en stund) klickar du på den gröna lilla ikonen uppe till höger som indikerar att man har en pågående download. Sedan dubbelklickar man på filmen som kommer upp i en lista över pågående downloads, och sedan på play-knappen. Jag har 7 Mbit halvkrassligt ADSL och streamingen fungerade utan att hacka en gång, till slutet. Fast då väntade jag ett par minuter (på att filmen skulle starta automatiskt) innan jag började streama...

Det är möjligt att det finns andra sätt, och kanske det är någon obskyr inställning som gör att min inte startar streamingen automatiskt, men en sak är helt säker... UX design just här är allt annat än den standard som Apple är känd för.

Happy streaming!

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

AdaptiveThemes