Skip to content

Kan Jonathan Ive rädda iPhone?

user warning: Unknown column 'u.signature_format' in 'field list' query: SELECT c.cid as cid, c.pid, c.nid, c.subject, c.comment, c.format, c.timestamp, c.name, c.mail, c.homepage, u.uid, u.name AS registered_name, u.signature, u.signature_format, u.picture, u.data, c.thread, c.status FROM comments c INNER JOIN users u ON c.uid = u.uid WHERE c.nid = 167 AND c.status = 0 ORDER BY c.thread DESC LIMIT 0, 50 in /home/gameonse/public_html/macblog.se/d/modules/comment/comment.module on line 992.

August 29, 2013 by Oskar

Det är nog ingen överdrift att påstå att människor runt om i hela världen, av olika orsaker såklart, håller ögonen på Apples iPhone event nu i September. Om man trålar runt på nätet inser man snabbt att frågorna är lika många som spekulationerna om den / de nya telefonerna... Men varför?

Om man ser på mobilklimatet runt om i världen har det hänt mycket sedan iPhone 5 kom, och för somliga var redan den telefonen lite av en besvikelse, ett tecken på att Apple höll på att tappa greppet om smartphonemarknaden. Och så här i efterhand måste man väl hålla med om att nog har dom tappat järngreppet, men ändå har iPhone 5 varit en succé världen över.

Vad betyder då det globala smartphoneklimatet för Apples produktsläpp i September i år?

Allt!

Deras totala dominans på smartphonemarknaden kan i värsta katastrofscenario bli förvandlat till att Apple antar en roll som minoritetstillverkare av en mobil som ägs av blodloyala fans, folk som är inköppta i teknologikapitalet til Apple (dom har så mycket Apps og media som skulle försvinna vid ett byte att det blir oaktuellt) och nyfikna kunder...

Det som kommer att avgöra allt är som jag ser det två saker. Hur vida Jonathan Ive, som fått hela ansvaret av design av både produktutformning och mjukvaran iOS, lyckas att förnya ett åldrande iOS nog mycket, och om det finns några ess up i rockärmen för den fysiska telefondesignen. Men samtidigt handlar det också om hur mycket ny hårdvara som Apple vågar trycka in i nya mobilen. Klimatet är stentufft, och en hel del måste till för att Apple bara ska _komma ikapp_ konkurrenterna prestandamessigt. Vad blir det med 4G, NFC och är egentligen den nya fingeravtryckslåset som rycktas vara på nya telefonen inte bara "vaporware". Om nya iPhone räcker till för att passera förbi konkurrenterna prestandamessigt är kanske en av dom största osäkerheterna i dag.

Det som preseterats av iOS 7 verkar lovande, men klarar Apple att fixa dom små sakerna, som kan verka gammaldags och irreterande för kunder, gamla fel? Jag tänker till exempel på faktumet att meddelandeloggen inte visar klockslag, att lite eller inga alternativ för inmatning finns (swype, grafiskt kodlås etc), och att vissa inställningsmöjligheter är krångliga eller icke existerande.

Dessa två tunga osäkerhetsmoln, hårdvara och mjukvara, är kanske är det det som gör att så många kommer att fokusera sin blick mot kommande produktsläppet. Själva designen på telefonen kommer ju av historien att dömma att fortsätta vara en succé, men allt annat hänger löst... Kommer kanske nästa stora steg inom smarttelefondesign att bli just produktdesign, kanske blir nya telefonen tunn som en glasskiva - det skulle vara något som trots alla andra orosmåln skulle säkra nya iPhone en plats i historieböckerna!

Nu är det bara ett par veckor kvar att vänta, för att se resultatet av Apples kamp mot den allt starkare marknaden...

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

AdaptiveThemes