Skip to content

Microsoft Office för Mac? - Använd Open Office 3

user warning: Unknown column 'u.signature_format' in 'field list' query: SELECT c.cid as cid, c.pid, c.nid, c.subject, c.comment, c.format, c.timestamp, c.name, c.mail, c.homepage, u.uid, u.name AS registered_name, u.signature, u.signature_format, u.picture, u.data, c.thread, c.status FROM comments c INNER JOIN users u ON c.uid = u.uid WHERE c.nid = 77 AND c.status = 0 ORDER BY SUBSTRING(c.thread, 1, (LENGTH(c.thread) - 1)) LIMIT 0, 50 in /home/gameonse/public_html/macblog.se/d/modules/comment/comment.module on line 992.

Open Office hanterar Microsoft Word doc filer och xls filer galant så du behöver alltså inte använda Word för detta utan det går bra med Open Office. Se bara till att spara dokumenten du gör i rätt format så ska allt gå bra och du kan skicka dem till en kompis som har Word så kan hon öppna dem även fast du suttit med din Mac och Open Office.

Ja då var det dags äntligen en version av Open Office som inte kräver X11 så nu är det riktigt enkelt för dig att pröva lite gratis ordbehandling och excell-arkande.

Gör så här för att ladda hem och installera Office för Mac:

1) Surfa till http://sv.openoffice.org/get/

2) Välj rätt version utifrån vilken dator och operativsystem du har (Mac med Intel processor eller Power PC processor? det tar du reda på genom att klicka på äpplet och sedan välja About This Mac eller om den här datorn eller vad det nu står på Svenska... Se nedan bild för hur man kollar vilken processor typ man har i sin mac.)
aboutthismacmenu.png

Sedan så kommer det att hoppa upp en ruta som har lite information, i mitt fall står det som du ser att jag har processor: 2.2 GHz Intel Core 2 Duo, (Det är just intel som är det väsentliga här för då vet jag att jag har en Intel processor. Om det hade stått Power PC så hade det mao inte varit en Intel...) Jag ska alltså ladda hem Open Office för Intel-Macar.
aboutthismac.png
Ja då vet du vilken version du ska ladda hem så det är bara att klicka och ladda hem.
Chooserightpaltformforopenoffice.png
laddarhemopenoffice3formac.png
Sedan är det bara att installera som vanligt dubbel klicka på den hemladdade filen och sedan drar man ikonen för programmet till sin applikationsmapp i Finder.
draganddropinstall.png
När du dragit ikonen till din Aplikations mapp så visas installationsförloppet i en liten indication bar och sedan finns programmet på plats klart för att köra, dra programmet till docken eller dubbelklicka på det så startar Open Office 3 !!!
installingometeropenoffice3.png
openofficeinstalledinapplicationsfolder.png

AdaptiveThemes