Skip to content

Thunderbolt to HDMI? Nope, Mini DisplayPort to HDMI!

user warning: Unknown column 'u.signature_format' in 'field list' query: SELECT c.cid as cid, c.pid, c.nid, c.subject, c.comment, c.format, c.timestamp, c.name, c.mail, c.homepage, u.uid, u.name AS registered_name, u.signature, u.signature_format, u.picture, u.data, c.thread, c.status FROM comments c INNER JOIN users u ON c.uid = u.uid WHERE c.nid = 165 AND c.status = 0 ORDER BY c.thread DESC LIMIT 0, 50 in /home/gameonse/public_html/macblog.se/d/modules/comment/comment.module on line 992.

August 8, 2013 by admin

Thunderbolt to HDMI? Nope, Mini DisplayPort to HDMI!

Sitter på en väldigt liten skärm, 11", på min Mac Book Air 2011a, fick för mig att jag skulle koppla in min 32" Full HD tv som extra skärm via HDMI. Men som bekant så har ju min Mac endast en Thunderbolt port. Så jag Googlade givetvis lite på frasen Thunderbolt to HDMI, men jag hittade ingen sladd som erbjöd detta. Till slut insåg jag att Thunderbolt porten är bakåtkompatibel med Mini DisplayPort, eller alltså själva kontakten har precis samma form och kopplar man in en Mini DisplayPort to HDMI kabel i Thunderbolt porten så fungerar den alldeles utmärkt, dock får jag ingen ljud via HDMI!? men det kanske inte är möjligt. Jag kollade även på www.apple.se om jag kunde hitta någon Thunderbolt to HDMI sladd men det hittade jag inte. Lite märkligt tycker jag att det inte framgick lite tydligare att man kunde använda en Mini DisplayPort kontakt i Thunderboltuttaget... Jag hittade info om detta på denna sida Confusing Mini DisplayPort with Thunderbolt

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

AdaptiveThemes