Skip to content

Ny 3 Connect programvara för Huavei och Mac

user warning: Unknown column 'u.signature_format' in 'field list' query: SELECT c.cid as cid, c.pid, c.nid, c.subject, c.comment, c.format, c.timestamp, c.name, c.mail, c.homepage, u.uid, u.name AS registered_name, u.signature, u.signature_format, u.picture, u.data, c.thread, c.status FROM comments c INNER JOIN users u ON c.uid = u.uid WHERE c.nid = 80 AND c.status = 0 ORDER BY c.thread DESC LIMIT 0, 50 in /home/gameonse/public_html/macblog.se/d/modules/comment/comment.module on line 992.

May 4, 2009 by admin

Upptäckte idag av en slump att TRE hade ny programvara för oss som har deras mobila bredband till sin MAC och Huawei som modem. Upptäckte detta genom att jag ringde till Tre och deras support för att kolla mitt abonemang och hur lång bindningstid jag hade kvar.

Vad jag förstod ska de nya "drivrutinerna" och programmen göra hela upplevelsen med mobilt bredband lite stabilare än innan. Samt att man nu även som Macanvändare ska kunna använda sig av SMS funktionen vilket ät bra om man tex glömt sitt lösenord till Tres hemsida... För det får man nämligen smsat till sitt modem....

Ladda hem PDF och zipfil från Tres hemsida som innehåller uppdateringen:
Uppgradera 3Connect för Mac till senaste versionen.

Ni som har problem med era Huawei modem e220 och e270 samt kanske även andra modeller kan ha hjälp av mina tidigare skrivelser om dessa modem. Läs genom att klicka här Problem / Lösning Huavei modem och Mac

Om man följer ovan länkar får man även en guide för hur man avinstallerar sina gamla program och drivrutiner... Men naturligtvis stämde inte den guiden för min installation... tur som vanligt... Men jag försökte mig på att avinstallera på egen hand istället. Det enda jag gjorde för att avinstallera Huawi var att via Finder gå in i min applikationsmapp där letade jag reda på filen HuaweiApp (eller vad den nu hette) och flyttade den till papperskorgen. Sedan gjorde jag en sak till och det var att ta bort filen/scriptet "HUAWEI Mobile Connect - 3G Modem" från katalogen 'root'/System/Library/Modem Scripts

Sedan dubbelklickade jag på den hemladdade filen och följde instruktionerna och Voila det fungerade. Förhoppningsvis kommer det nu att fungera bättre än innan. Jag får väll återkomma med en rapport när jag testat ett tag.

Rolig notis... medan jag pratade med Tres support försökte jag för första gången på ca 6 månader att använda mitt Huawi e270 modem till en Windowsdator... Det fungerade inte alls. Trots 3 olika ominstallationer... SUCK...

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

AdaptiveThemes