Skip to content

MacBook AIR 11 eller 13 - Vad ska man välja?

user warning: Unknown column 'u.signature_format' in 'field list' query: SELECT c.cid as cid, c.pid, c.nid, c.subject, c.comment, c.format, c.timestamp, c.name, c.mail, c.homepage, u.uid, u.name AS registered_name, u.signature, u.signature_format, u.picture, u.data, c.thread, c.status FROM comments c INNER JOIN users u ON c.uid = u.uid WHERE c.nid = 159 AND c.status = 0 ORDER BY c.thread DESC LIMIT 0, 50 in /home/gameonse/public_html/macblog.se/d/modules/comment/comment.module on line 992.

November 12, 2011 by admin

MacBook AIR 11 eller 13 - Vad ska man välja?

Kan ju börja med att avslöja att jag köpte 11" modellen med 4GB Ram samt 128GB HD. (Ingen processoruppgradering alltså). Jag är inte ett dugg missnöjd med att jag tog 11 tum istället för 13. Jag är rent av glad att jag gjorde det valet!

När jag väl bestämt mig för att införskaffa en ny MacBook AIR så återstod bara problemet att välja vilken modell man ville ha!?
De kriterier som jag tycker är viktiga, utan inbördes ordning, i detta val 11 tum eller 13 tum är skärmupplösning, hur mycket minne? Vilken processor? Batteritid? Bärbarhet?

Det första man måste göra är att bestämma sig för vilka kriterier man tycker är viktiga och rangordna dem. I Mitt fall föll det ut så här:
1) Bärbarhet, 2)Bärbarhet, 3) Bärbarhet, 4)Plånbok =), Ja så redan här var det klart för att det var 11" som gällde.

Man kan resonera så här om de saker som jag tycker är väsentliga när det kommer till skillnaden mellan 11 och 13 tum.
A) Skärmupplösning?
Svar: Eg vill jag ju ha större skärm än 11" men jag vill ju ha en så bärbar dator som möjligt, och man kan ju koppla in datorn till en större själv om man använder den hemma! 13 tum är lite större än 11, 13 tummaren väger lite mer. Jag har även läst att pixeldensiteten är högre på 11" än 13" det är ju bra =)

B) Hur mycket minne?
Svar: Jag skulle vilja säga att 4GB är minimum, köp absolut inte med 2GB.

C) Vilken processor?
Svar: Min gamla dator hade en Core2Duo processor i sig, och den klarade gott å väl de uppgifter jag gjorde med min dator. DVS surfa, maila, programera Java i Eclipse, blogga. Så jag valde här att gå med standardutförandet på en Core i5 på 1,6 GHz. Sedan får man även tänka på att MacBook AIR kommer med en Hårddisk av typ SSD som är sjukligt mycket snabbare än en 5400 rpm disk som brukar sitta i bärbara datorer. Denna disk gör att darotn känns flera ljusår snabbare skulle jag vilja säga.

D) Batteritid?
Svar: De tester jag läst visar på ca 30 min mer batteritid i 13 än 11 som jag förstått det, hmmm 30 min är ju ändå 30 min, men eftersom jag ville ha en så bärbardator som möjligt valde jag att bestämma mig för att 30 min inte var så stor skillnad. Själv har jag ännu ingen uppfattning om hur länge mitt batteri räcker för mina sysslor men jag kan uppdatera när jag har någon känsla för det.

D) Bärbarhet?
Svar: 11an är mindre och lättare än 13 så är det bara, punkt här vinner 11an överlägset. Det man bör göra är att åka till en affär å känna lite på dem när det kommer till denna punkt. Om man tycker att man klarar av 13 tum så varför inte.

Den bästa undersökning jag läst om 11 eller 13 tums MacBook AIR är den nedan, är du osäker så kan säkert den leda dig närmare ditt svar på frågan!

(1) MacBook Air 11 vs 13 AnandaTech - Intro

(2) MacBook Air 11 vs 13 AnandaTech - The CPUS

(3) MacBook Air 11 vs 13 AnandaTech - Testing Turbo

(4) MacBook Air 11 vs 13 AnandaTech - A new thunderbolt implementation

(5) MacBook Air 11 vs 13 AnandaTech - A closer look at the 11 and 13

(6) MacBook Air 11 vs 13 AnandaTech - It's back the backlit keyboard

(7) MacBook Air 11 vs 13 AnandaTech - The Display: Better than Most, Not as Good as the Pro

(8) MacBook Air 11 vs 13 AnandaTech - SSD and WIFI performance

(9) MacBook Air 11 vs 13 AnandaTech - CPU performance a huge upgrade

(10) MacBook Air 11 vs 13 AnandaTech - The Optional 1.8GHz Core i7

(11) MacBook Air 11 vs 13 AnandaTech - GPU Performance: A Step Back

(12) MacBook Air 11 vs 13 AnandaTech - Thermals & Power Consumption

(13) MacBook Air 11 vs 13 AnandaTech -Battery Life

(14) MacBook Air 11 vs 13 AnandaTech - A New Boot Camp

(15) MacBook Air 11 vs 13 AnandaTech - Windows 7 Application Performance

(16) MacBook Air 11 vs 13 AnandaTech - Windows 7 Battery Life

(17) MacBook Air 11 vs 13 AnandaTech - Final words

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

AdaptiveThemes