Skip to content

BendGate - iPhone 6 - Böjer sig verkligen skärmen?

user warning: Unknown column 'u.signature_format' in 'field list' query: SELECT c.cid as cid, c.pid, c.nid, c.subject, c.comment, c.format, c.timestamp, c.name, c.mail, c.homepage, u.uid, u.name AS registered_name, u.signature, u.signature_format, u.picture, u.data, c.thread, c.status FROM comments c INNER JOIN users u ON c.uid = u.uid WHERE c.nid = 172 AND c.status = 0 ORDER BY c.thread DESC LIMIT 0, 50 in /home/gameonse/public_html/macblog.se/d/modules/comment/comment.module on line 992.

September 29, 2014 by admin

iPhone 6 BendGate - Den böjda sanningen

Skapar denna bloggpost för att försöka räta ut (haha) problemen kring den påstådda böjda iPhone 6 (plus) som just nu florerar på nätet. En bra utgångs artikel på nätet för att läsa in sig på ämnet är den svenska siten IDG kan vara värt att läsa alla miljoner trollkommentarer för att få sig lite tankeställare till vad som verkligen är sant. Om man orkar läsa engelska kan man även läsa om detta på MacRumors

Böjer sig iPhone 6 om man har den i fickan?

Den stora frågan är ju om detta är ett storm i ett vattenglas? Själv minns jag releasen av jag tror det var iPhone 3Gs då rykten gjorde gällande att den skärmbehandlade touchytan blev utsliten bara efter någon vecka om man spelade spel. Detta visade sig nog inte stämma då min 3Gs skärm fortfarande ser i princip oanvänd ut förutom lite repor.

Jag tycker själv det borde finnas mer material på nätet där personer rapporterar att deras iPhones är böjda. Jag tänker köpa en iPhone 6 om ett tag när det visat sig hur det ligger till, för min gamla iPhone 4 håller på att säcka ihop...

Min korta summering av BendGate

  • iPhone 6 (plus) ryktas böja sig om man har den i fickan (inte sett något bevis på detta)
  • en/flera dudes på nätet visar på Youtube hur de med sina båda händer böjer en iPhone 6 (plus), ser verkligt ut och jag tror på det. Men kan man åstadkomma sådan kraft genom att ha iPhone 6 i fickan?
  • Siten ConsumerReports böjer telefoner med någon trycktestmaskin, och ja telefonen böjer sig men kan man åstadkomma samma kraft om man har iPhone 6 i fickan
  • Andra telefoner böjer sig de med enligt Consumer Reports test men klarar lite mer tryck
  • Rykten gör gällande att Apple säger att hittills har 9 kunder rapporterat att telefonen böjt sig. Men 9 kunder av många ziljoner sålda telefoner är enväldigt liten procentandel.

2014-11-10 Stormen är över

Härmed anser jag att stormen är över, visserligen har säkert en del drabbats av en böjd telefon, men det stormar inget mer om det. Jag tycker denna site summerar det ganska bra iPhone bendgate is over?

2015-01-31

Har nu själv haft en iPhone 6 (ej plus) i 4 månader, den är inte böjd, dock har jag den itne i bakfickan. Det enda jag tycker är att den är lite väl stor. Själv gillar jag den gamla 4an, möjligtvis att 5an har rätt ok storlek den med. Jag kan absolut inte hantera 6an med en hand så bra som jag skulle önska. Hoppas iPhone 7 släpps i en mindre modell än dagens 6a då köper jag den lätt!

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

AdaptiveThemes