Skip to content

Oskar's blog

NVIDIA släpper nya generationens grafikkort, hej Pascal!

May 18, 2016 by Oskar

EDIT: Har uppdaterat tabellen med tal och priser för Sverige i November 2016. Fortsatt intressant att jämföra pris och performance mellan korten för att få en bild av vad man bör lägga pengarna på. Intressant att se att 1070 fortfarande håller som favorit med högst prestanda för pengarna. Det är också intressant att 1070-kortet är bättre än förra generationens monsterkort som om det finns kvar på hyllorna säkert kostar 10000 kr + fortfarande.

Nvidia TFLOPS Lägsta pris Nov 2016 TFLOPS/TKR

Streama hyrfilm från iTunes?

September 4, 2013 by Oskar

Ville bara belysa och beskriva att det går att se på en hyrfilm från iTunes medans den lastar ned (som om det vore Netflix eller OBH Nordic) även om programdesignen utelämnar i princip allt att önska vad gäller användarvänlighet i detta avseendet.

När man går in på iTunes store och hyr en HD film så är allt man får en dyster nedlastningsindikator i mitten av "toppen på iTunes". Igår hyrde jag Ironman 3 i HD och den skulle ta 88 minuter att tanka hem...

Kan Jonathan Ive rädda iPhone?

August 29, 2013 by Oskar

Det är nog ingen överdrift att påstå att människor runt om i hela världen, av olika orsaker såklart, håller ögonen på Apples iPhone event nu i September. Om man trålar runt på nätet inser man snabbt att frågorna är lika många som spekulationerna om den / de nya telefonerna... Men varför?

Att köpa Mac...

June 20, 2011 by Oskar

Macrumor Logo

Ni har väl inte glömt att det är praktiskt att kolla Macrumor's köpguide innan ni (med en i det närmaste förbluffande entusiasm) trycker era surt förvärvade stålar i Apple's händer!

Macrumor's buyersguide innehåller statistiska data över tidpunkter då Apple's tidigare produkter uppdaterats, rimliga estimat på när nya modeller kommer och en enkel indikator som visar om det är bra köpläge på den produkten du suktar efter, eller om det är smart att vänta en månad tills den nya versionen kommer...

Airplay till din Mac mini!

June 10, 2011 by Oskar

Voyager_Bridge.jpg

Apple har sedan en tid skyltat med slogans som "It just works", system som Airplay och producerat produkter som Apple TV 2 och Airport Express för att ditt vardagsrum skall så nära som möjligt efterlikna Star Trek Voyagers Bridge:

Men för att nå helt fram har en vesentlig komponent saknats...

AdaptiveThemes