Skip to content

Blogs

NVIDIA släpper nya generationens grafikkort, hej Pascal!

May 18, 2016 by Oskar

EDIT: Har uppdaterat tabellen med tal och priser för Sverige i November 2016. Fortsatt intressant att jämföra pris och performance mellan korten för att få en bild av vad man bör lägga pengarna på. Intressant att se att 1070 fortfarande håller som favorit med högst prestanda för pengarna. Det är också intressant att 1070-kortet är bättre än förra generationens monsterkort som om det finns kvar på hyllorna säkert kostar 10000 kr + fortfarande.

Nvidia TFLOPS Lägsta pris Nov 2016 TFLOPS/TKR

AppleWatch så liten men söt

May 4, 2015 by admin

Apple Watch liten men söt
applewatch.jpeg

prövade precis en Apple Watch den lilla varianten vad den nu kallas? Apple Watch Mini ;) den är verkligen liten OM jag köper en Apple Watch så blir det antagligen den stora modellen. Har iofs inte använt Apple Watchen något ännu men lite habegär väcker den.

Ska du köpa en eller har du redan en skriv gärna något om din Apple Watch nedan!

BendGate - iPhone 6 - Böjer sig verkligen skärmen?

September 29, 2014 by admin

iPhone 6 BendGate - Den böjda sanningen

MacBook startar inte efter uppdatering av OSX - svart skärm

June 2, 2014 by admin

Min MacBook Pro startar efter OSX uppdatering men skärmen blir svart och jag ser endast muspekaren?

Ett riktigt sjukt fel men här har du en lösning på hur du ska göra om din Mac inte startar efter uppdatering av OSX. Lölsningen hittade jag på ett Appleforum, se nedan länk.

MacBook Air hittar inte min Personal Hotspot aka Internetdelning på min iPhone

May 13, 2014 by admin

MacBook Air hittar inte min Personal Hotspot aka Internetdelning på min iPhone

Helt plötsligt hittar inte min MacBook Air 11 min iPhone 4 utdelning av internet aka Hotspot aka Internetdelning. I Mitt fall var lösningen att min iPhones namn innehöll en appostrof ( ' ). Default så är ju denna appostrof med i telefonnamnet som även används som SSID som WiFi letar efter för att visa vilka WiFis som man kan connecta till. (Ursäkta min dåliga tekniska beskrivning). Men i alla fall… Undvik konstiga namn på din iPhone.

iPhone needs to cool down

September 16, 2013 by admin

Överhettad iPhone

Glömde min iPhone i solen på soffan någon timme, letade efter den genom att ringa efter den men möttes av att det inte var någon signal som kom fram alls. Till slut hittade jag den således på soffan tog tag i den och €%&#€##! vad varm den var! Jag möttes av nedan bild på min iPhone 4a. Med texten "Temperature - iPhone needs to cool down before you can use it". Bra att de har någon slags spärr mot överhettning! Roligt även att jag kunde ta en screenshot även fast det stod att man inte "kunde" använda telefonen eftersom den var för varm.

Streama hyrfilm från iTunes?

September 4, 2013 by Oskar

Ville bara belysa och beskriva att det går att se på en hyrfilm från iTunes medans den lastar ned (som om det vore Netflix eller OBH Nordic) även om programdesignen utelämnar i princip allt att önska vad gäller användarvänlighet i detta avseendet.

När man går in på iTunes store och hyr en HD film så är allt man får en dyster nedlastningsindikator i mitten av "toppen på iTunes". Igår hyrde jag Ironman 3 i HD och den skulle ta 88 minuter att tanka hem...

Kan Jonathan Ive rädda iPhone?

August 29, 2013 by Oskar

Det är nog ingen överdrift att påstå att människor runt om i hela världen, av olika orsaker såklart, håller ögonen på Apples iPhone event nu i September. Om man trålar runt på nätet inser man snabbt att frågorna är lika många som spekulationerna om den / de nya telefonerna... Men varför?

Macblog.se använd som referens i Examensarbete

August 10, 2013 by admin

Macblog.se använd som referens i Examensarbete

Thunderbolt to HDMI? Nope, Mini DisplayPort to HDMI!

August 8, 2013 by admin

Thunderbolt to HDMI? Nope, Mini DisplayPort to HDMI!

Överhettad iPhone pga glömd i solen

August 8, 2013 by admin

Överhettad iPhone pga glömd i solen

Tappade bort min iPhone häromdagen när jag var inomhus, skulle ringa till den men jag fick ingen koppling utan en röst sa typ "telefonen kan ej nås för tillfället". Mycket märkligt då jag använt den på morgonen å då var batteriet fullt... Men det visade sig att jag lagt den på soffan mitt i solen så att den hade blivit överhettad... Jag möttes då av nedan bild som säger "Temperature - iPhone needs to cool down before you can use it" DOCK kunde jag ta en screen shot men inget annat verkade fungera =)

Chrome iOS fullscreen helskärmsläge

July 1, 2012 by admin

Chrome iOS fullscreen helskärmsläge
Chrome iOS finns nu tillgängligt som webbrowser för iOS det visste du säkert redan men en sak jag undrar är varför VARFÖR V A R F Ö R kan man inte surfa i helskärmsläge/ fullscreen? Om Google inte ändrar det så håller jag kvar i Safari.

Settings aka Inställningar Appen försvunnen från iPhone

January 27, 2012 by admin

Settings aka Inställningar Appen försvunnen från iPhone

Detta skedde på en EJ HACKAD iPhone 3Gs, själva appen aka iconen för Settings eller Inställningar som den heter på svenska försvann, POFF i tomma intet. Märkligt men sant, något måste jag ju ha gjort men nu var den i alla fall borta... Dock kom jag åt Appen inställnignar genom att svepa till sökskärmen till sökvyn (Dra fingret på skärmen till från vänster till höger...) och sedan söka efter "Settings" / "Inställnigar"

iPhone skärmen blev plötsligt svart

January 26, 2012 by admin

iPhone skärmen blev plösligt svart

Min gamla 3Gs went totaly black idag, utan förvarning under ett samtal slutade den att fungera. Inget hände när man laddade telefonen, den blev inte varm eller något, jag prövade att reseta men nej inget hände. Ingen koppling kunde upprättas via USB sladd med datorn och iTunes. Telefonen verkade helt död, endast en svart blank skärm, ingen som helst belysning...

MacBook Air 11 Skal - Incipio - feather

December 3, 2011 by admin

MacBook Air 11 Skal - Incipio - feather

MacBook AIR 11 eller 13 - Vad ska man välja?

November 12, 2011 by admin

MacBook AIR 11 eller 13 - Vad ska man välja?

Kan ju börja med att avslöja att jag köpte 11" modellen med 4GB Ram samt 128GB HD. (Ingen processoruppgradering alltså). Jag är inte ett dugg missnöjd med att jag tog 11 tum istället för 13. Jag är rent av glad att jag gjorde det valet!

MacBook Air 11 Unboxing

November 11, 2011 by admin

MacBook Air 11 - Unboxing

Här är lite bilder på när jag har "unboxing cermoni" med min nya MacBook Air 11" 4GB 128GB, 1,6GHz Core i5. Måste säga att det tog lång tid att bestämma sig för vilken modell jag skulle ta, i storlek… 11" eller 13" det är frågan. Portabilliteten var det viktigaste så det blev 11", en mindre skärm kan jag leva med. Läs mer här om vilken MAcBook AIR man ska välja 11 eller 13 tum

Telia Abonnemang iPhone

October 7, 2011 by admin

Telia Abonnemang iPhone

Vad är det Telia börjat sälja nu egentligen? Var inne och letade efter ett nytt abonnemang till min iPhone... Men möttes av... Ja vad är det vi ser? Vad säljer de? Flex Small, Flex Medium och Flex Large. LOL hahahahaha. Är det bara jag som ser att det ser ut som förpackningar med...!?

Telia-kondomer.png

Systerbloggar till macblog.se

July 1, 2011 by admin

Systerbloggar till macblog.se

Bestämde mig idag för att kolla upp om det fanns några andra hemsidor / bloggar situreade på andra topdomäner än .se och det gör det =) Jag utgick från en lista på tlds som jag tog härifrån http://data.iana.org/TLD/tlds-alpha-by-domain.txt vilket ledde till nedan resultat.

Att köpa Mac...

June 20, 2011 by Oskar

Macrumor Logo

Ni har väl inte glömt att det är praktiskt att kolla Macrumor's köpguide innan ni (med en i det närmaste förbluffande entusiasm) trycker era surt förvärvade stålar i Apple's händer!

Macrumor's buyersguide innehåller statistiska data över tidpunkter då Apple's tidigare produkter uppdaterats, rimliga estimat på när nya modeller kommer och en enkel indikator som visar om det är bra köpläge på den produkten du suktar efter, eller om det är smart att vänta en månad tills den nya versionen kommer...

AdaptiveThemes