Skip to content

Telia - Feed

Syndicate content
Smartare Vardag
Updated: 3 weeks 2 days ago

Möt den förste iPhone 6 Plus-köparen i #TeliaiPhoneKö #Stockholm

Fri, 2014-09-26 00:26

 

”Marcus Nettelbladt är en av alla de som stått en bra stund i Telias iPhonekö, närmare bestämt sedan klockan 10 i förmiddags. Nu ser han fram emot att få en ny iPhone 6 Plus.

Marcus säger att han ser fram emot att få en iPhone med bättre batteritid och bättre kamera. ”Men framförallt vill jag skippa min iPad och få allt i ett så att säga”, tillägger han.

www.youtube.com/watch?v=m8so-oxC_yU

Vad är det första du ska göra när du kommer hem inatt?
Jag ska sova eftersom jag ska upp tidigt och jobba imorgon bitti. Men sedan ska jag förstås testa min nya iPhone.

Har du förberett dig och säkerhetskopierat din nuvarande iPhone?
Javisst, självklart. Det gjorde jag redan när iOS 8 GM släpptes.

Tack så mycket Marcus, och lycka till med din nya iPhone 6 Plus.”

Categories: Mac Feed

Kvällens #TeliaiPhoneKö – här händer det grejer :)

Thu, 2014-09-25 22:29

Kvällen den 25 september, inför säljstarten kl 00.01 den 26 september, är det febril aktivitet och många förväntansfulla människor som väntar på att få köpa en iPhone 6 eller iPhone 6 Plus.

Från någon gång mitt på dagen, i Stockholm redan från dagen före, började köerna växa utanför de tre ”flaggskeppsbutikerna”: Kungsgatan 36 i Stockholm, Kungsportsplatsen 2 i Göteborg och Södra Förstadsgatan 7 i Malmö. Vi har laddat butikerna med iPhone 6 och iPhone 6 Plus så att det ska vara värt att köa. Välkommen!

Här kommer vi att samla lite bilder och annat från kvällen. Var du själv på plats? Berätta och lägg gärna upp fotografier taggade med #TeliaiPhoneKöFacebook, Twitter och Instagram! (följ länkarna för exempel)

 

Categories: Mac Feed

Bli bland de första! Välkommen till #TeliaiPhoneKö

Wed, 2014-09-24 17:33

Sedan 2008 har köandet för de senaste iPhone-modellerna varit en tradition för många. Vi har laddat med iPhone 6 och iPhone 6 Plus i våra nattöppna butiker så att årets köer ska bli något extra. Varmt välkommen!

Förväntningarna inför säljstarten av iPhone 6 och iPhone 6 Plus är höga. Många vill vara säkra på att ha en ny iPhone i sin hand redan första dagen. Därför har vi nöjet att även i år hålla nattöppet i några butiker. Detta år kommer det vara våra tre största butiker i landet som håller nattöppet:

Under kvällen kommer vi bjuda på mat & dryck och överraskningar samt ha en DJ som spelar önskemusik. Allt för att du ska trivas och må bra. Musiken kommer att spelas från ca kl 19 fram till midnatt. Därefter håller vi öppet ett par timmar till så att alla som har köat från senast midnatt garanterat ska få komma in i butiken och få hjälp med sitt köp.

Extra många iPhone 6 och iPhone 6 Plus i lager!                             
Har du redan förköpt din nya iPhone med valet att hämta ut i någon av de här tre butikerna och fått leveransdatum 26/9 så ligger den där och väntar på dig efter tolvslaget. Du har hela den 26:e på dig att hämta ut, men visst vill du hämta redan på natten och bli en av de första?

Har du inte förköpt eller har väldigt lång leveranstid? Har du möjlighet att ta dig till någon av de nattöppna butikerna? Då har du den bästa anledningen att köa! Det kommer nämligen även finns iPhone 6 att köpa i butikerna på lanseringsnatten. Det gör att alla som köar har chansen att kunna ha en ny iPhone i sin hand redan natten till den 26 september. Ta den!

Tagga med #TeliaiPhoneKö och tävla med #TeliaiPhone6
I fjol började vi använda taggen #TeliaiPhoneKö för allt som har med köandet att göra. Det fortsätter vi med även i år. Tagga redan nu dina tweetar och Instagrambilder från köförberedelserna (och när du börjat köa framåt kvällen den 25/9) så är du med i peppet från början. Under köandet kan du tagga bilder med #teliaiphone6 för att vara med i vår kötävling med roliga priser. Mer information om tävlingen (inklusive tävlingsregler) får du på plats av vår personal.

Köp redan nu på telia.se eller i våra butiker från 26 september
Om du inte har möjlighet att köa vid någon av våra nattöppna butiker den 25 – 26 september så kan du istället köpa din nya iPhone på telia.se. Förköpsmöjligheten har varit öppen sedan den 19 september och från den 26 september kan du göra ett ordinarie köp. Hitta närmaste butik via www.telia.se/butiker.

Categories: Mac Feed

24 timmar med iOS 8

Mon, 2014-09-22 10:00

Jimmy och jag var snabba med att uppdatera till iOS 8. Här är våra intryck efter de första 24 timmarna.

Precis som alla andra satt jag länge och väntade på att uppgraderingen skulle bli klar. Det kändes som evighet men tog lite över tre timmar. Det brukar vara så om man skall vara bland de första, då är det bara till att ha tålamod och vänta.

När installationen var klar så hamnade jag i startläge och fick en kort genomgång av nyheter i iOS 8. Jag fick även göra vissa inställningar innan jag kom i gång.

Något som jag verkligen längtade efter att få testa var kameran och den nya fotoredigeraren. Kameran ger bra mycket bättre bilder nu. Jag fotar katter nästan jämt och har fått hur många suddiga kort som helst. Alltid är det någon katt som rör på sig. Det jag märkte nu med nya kameran är att när man låser fokuseringen så blir det tydligare bilder. Med fotoredigeraren kan du nu manuellt ställa in bland annat exponering och kontraster. Du kan mer eller mindre anpassa ditt kort utefter ditt eget tycke. Du kan också välja bland nio olika filter för att skapa mer intressanta bilder.

En ny app som ligger med i iOS 8 är Hälsa. Appen kan hämta in data från andra appar som rör ditt hälsotillstånd. En sak som jag upptäckte som var riktigt bra är fliken Medicinskt ID. Där får du fylla i om dig själv, om hur du mår, om du har allergier samt nära anhörig (ICE). Detta gör att när din iPhone är låst och någon behöver ringa dina anhöriga utan att låsa upp telefonen så kan de nu göra det genom att klicka på Nödsituation. Där finns nu ett val att du kan välja och öppna Medicinskt ID. Där ifrån kan du alltså ringa din ICE-kontakt. Rätt smidigt ändå.

Dubbelklickar du på hemknappen så kommer nu längst upp en liten rullista med de senaste du har pratat med samt dina favoritkontakter. Ett nytt sätt att enkelt komma åt dina kontakter.

En annan ny funktion som har kommit med iOS 8 är att om du håller på med din iPhone och får ett meddelande (sms eller iMessage) så kommer en liten ruta upp så du enkelt kan välja att svara på en gång eller välja att svara senare. Smidigt sätt att snabbt kunna återkoppla till den som skickat meddelandet. Du kan också välja mellan att prata in ett meddelande istället för att skriva. Detta är ju perfekt om du exempelvis kör bil, när båda händerna är upptagna kan ju röstmeddelande vara ett perfekt komplement.

Är man bland de första att uppgradera får man alltid vara beredd på buggar. Jag har bara haft några få där appar automatiskt stänger av sig direkt så jag inte kommer in i dem. Oftast brukar Apple åtgärda med en uppdatering någon vecka efter lansering av nytt iOS 8, så ha tålamod. Är du osäker och ännu inte har uppdaterat så kan du vänta någon vecka.

Annars måste jag säga att jag är väldigt nöjd med iOS 8. Ser fram mot att få testa det lite mer.

Suzanne

Som vanligt när jag installerar ett nytt os på min iPhone, så vill jag testa allt det nya på en och samma gång. Ganska snart upptäcker man dock vilka av de nya funktionerna man faktiskt kommer använda mer, och vilka man kanske inte kommer använda alls.

Ganska direkt efter uppdateringen började appuppdateringarna strömma in, plötsligt fanns där ett trettiotal appar som utnyttjade nya funktioner i iOS 8. 1password som nu kan användas direkt via en knapp i Safari, och som dessutom använder Touch ID på iPhone 5s, och snart även i iPhone 6 och iPhone 6 Plus. Evernote som också får en knapp i Safari för att spara ner webbsidor till appen, och som även har en widget i notiscentret för att snabbt komma åt appens funktioner och flera andra appar som på ett eller annat sätt drar nytta av uppdateringen till iOS 8.

En av nyheterna i iOS 8 var möjligheten att lägga till tredjepartstangentbord, och redan de första timmarna efter uppdateringen dök det upp en handfull nya tangentbord att testa.
De flesta har dock inte stöd för svenska språket än. Tangentbordet Fleksy har dock stöd för ett fyrtiotal språk, bl.a. svenska, från start. Fleksy påstår sig vara världens snabbaste tangentbord, och när man väl vant sig vid det lite annorlunda upplägget är det definitivt snabbare, men det tar lite tid att lära sig.
Fleksy bygger dels på vanlig inmatning, bokstav för bokstav, och dels på svepningar. Skriv ett ord, svep till höger över tangentbordet för att få ett mellanslag, svep nedåt eller uppåt för att växla mellan ordförslagen, svep åt vänster för att radera. Det känns rent spontant som att Fleksy har en högre tolerans för felslag än Apples inbyggda tangentbord, det blir kort och gott oftare rätt ord trots att du slagit många bokstäver fel på vägen, något som så klart också bäddar för att man kommer kunna skriva snabbare än man är van vid.

Det nya sättet att hantera notiser, där man till exempel kan svara direkt på ett sms från själva notisen, är något som jag upplever som otroligt smidigt. Bara att slippa lämna appen man är inne i bara för att slänga iväg ett snabbt svar är något man inte visste att man saknat förrän möjligheten finns.

Något som jag fullkomligen älskar är möjligheten att använda en viss apps funktion inuti en annan. Jag nämnde 1password som hastigast tidigare. 1password har alltid varit en kompetent lösenordshanterare, dels för att skapa unika säkra lösenord för alla typer av inloggningar, men även för att slippa hålla reda på alla sina olika lösenord. Nu kan man också använda den direkt i andra appar, exempelvis Safari.
När du surfar in på en webbsida med en inloggning du sparat i 1password klickar du bara på delningsknappen längst ner (en fyrkant med en pil igenom), och väljer 1password och loggar in. 1password känner vilken sajt du vill logga in på och presenterar inloggningsuppgifterna för denna. Klicka på dessa och ditt användarnamn och lösen fylls automatiskt i.
Det bästa med det här är att man endast behöver lägga inloggningen till 1password på minnet och ha unika och svårknäckta lösenord till alla andra tjänster. Att man dessutom slipper växla mellan olika appar för att plocka fram informationen är så klart ett stort plus.
Två andra appar jag använder i stor utsträckning och som blivit avsevärt mycket bättre i och med uppdateringen till iOS 8 är Evernote och Pocket. Evernote använder jag till alla typer av texter som jag vill spara och enkelt kunna hitta tillbaka till, vare sig det är ett blogginlägg som detta, eller ett recept jag hittat på en matblogg. Pocket använder jag för att spara ner texter från olika sajter och som jag vill läsa vid ett senare tillfälle, till exempel längre blogginlägg eller djuplodande journalistiska texter. Dessa två appar har fått likadana knappar som 1password för att direkt från Safari kunna spara ner webbsidor.

Så här dryga dygnet efter att min iPhone 5s blivit uppdaterad är det ovanstående nyheter som jag använder mest, men kanske kommer jag inom kort använda andra nyheter i mycket större utsträckning.

Jimmy

Har du uppdaterat ännu? Vilka nyheter gillar du mest?

Categories: Mac Feed

Stort tryck på telia.se

Thu, 2014-09-18 23:25

Nu är det många som försöker beställa men ha tålamod, det finns iPhones kvar.

Vi kommer meddela när de tar slut så ni behöver inte oroa er.

 

Uppdaterad: kl 01.28

Nu börjar lagret för förköpet ta slut. Men du kan fortsätta att boka för postleverans och få en så bra plats som möjligt i kön.

 

 

Categories: Mac Feed

Telias priser på iPhone 6 och iPhone 6 Plus

Thu, 2014-09-18 15:35

Här kommer prisexempel på iPhone 6 och iPhone 6 Plus. Förköp kan göras med dessa erbjudanden via telia.se (från 19/9 kl 00.01), kundtjänst 90200 eller Telia butik från ordinarie öppettider.

Företags kunder gör sitt förköp via telia.se/e-butik.

Prislista Privat 24-månader bindningstid

 

(Klicka på bilden för att få upp förstoring)

 

Kontantpris för iPhone 6 och iPhone 6 Plus

 

iPhone 6 16 GB 6495 kr 64 GB 7395 kr 128 GB 8395 kr

 

iPhone 6 Plus 16 GB 7395 kr 64 GB 8395 kr 128 GB 9395 kr

 

Ovanstående priser är inklusive moms

 

Prislista Företag

 

(Klicka på bilden för att få upp förstoring)

 

Ovanstående priser är exklusive moms och med 24-mån bindningstid.

 

Övriga priser kommer finnas tillgängliga i natt vid lansering. Innan du frågar med en kommentar, titta gärna igenom vad andra har frågat. De har kanske haft samma fråga som du?
Categories: Mac Feed

Nu har Apple släppt iOS 8

Wed, 2014-09-17 17:58

Nu har Apple släppt iOS 8!

Har du en iPhone som stödjer iOS 8 ( iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad mini, iPad mini Retina eller iPod Touch 5 gen) med iOS 6 eller nyare så kommer uppdateringen pushas ut direkt till din enhet. Har du ett äldre iOS så måste du uppdatera via iTunes.

Tänk på att många kommer vilja uppgradera så det kommer ta tid om du vill vara bland de första! Det brukar ha lugnat ner sig och gå snabbt och smidigt om man väntar ett par timmar eller till dagen efter.

Glöm inte att säkerhetskopiera ditt innehåll. Då kan du om olyckan är framme enkelt få tillbaka allt ditt innehåll i din iPhone/iPad.

Läs mer om vad som är nytt i iOS 8

Categories: Mac Feed

Nya priser på iCloud

Tue, 2014-09-16 07:30

Inför den nya versionen av iOS passar Apple på att ändra både pris och storlek på iCloud. iCloud kommer du åt från din dator, surfplatta eller smartphone och med iOS 8 kommer även iCloud Drive, en molntjänst där du kan spara alla dina dokument.

5 GB Gratis
20 GB 9 kr/mån
200 GB 35 kr/mån
500 GB 89 kr/mån
1 TB 179 kr/mån

För att aktivera iCloud eller ändra prisplan, gå in på Inställningar – iCloud – Lagring, säkerhetskopiering – Ändra lagringsplan. Det är också där som du kan göra en säkerhetskopia om du har tillräckligt med utrymme på ditt iCloud, som alternativ till att göra en lokal säkerhetskopia på din dator med hjälp av iTunes.

Categories: Mac Feed

*** Förköp nya iPhone 6 hos Telia från 19 september ***

Mon, 2014-09-15 16:27

Snart kan du förköpa nya iPhone 6 och iPhone 6 Plus på telia.se/iphone! Vad de nya modellerna kommer att kosta är ännu inte helt klart. Men så fort det är bestämt så informerar vi om det. För att snabbt få senaste informationen sms:a iPhone till 71350 så håller vi dig uppdaterad (kostar som ett vanligt sms).

Så här gör du för att förköpa nya iPhone 6:

  1. Surfa in på http://www.telia.se/iphone (är du företagskund så besök telia.se/e-butik ) – med start den 19 september kl 00.01  Det går även att förboka via kundtjänst 90200 (eller 90400 för företag och organisationer) och i butik från när de öppnar på fredag morgon.
  1. Du som vill ha din nya iPhone 6 på lanseringsdagen –  välj att förköpa och hämta ut i någon av våra butiker den 26 september. Du får omedelbart besked om produkten finns tillgänglig att reservera i den butik du valt. Viktigt! På grund av begränsad tillgång så gäller denna möjlighet så länge lagret räcker. Det är viktigt att du hämtar ut din iPhone någon gång den 26 september i den Telia-butik du valt och slutför köpet, annars förfaller din reservation.
  1. Du kan även välja att förköpa en ny iPhone 6 och få den hemskickad via postförsändelse från den 26 september. Du får information via sms om beräknad leveranstid. Skulle leveranstiden förändras så får du också information om det via sms. Leveranstiden beror på dels din plats i kön, vilken modell du valt och hur vår tilldelning av iPhones från Apple ser ut.

Annan viktig information om förköp:

  • Det kommer även att finnas ett begränsat antal iPhone 6 ute till försäljning den 26 september i våra nattöppna flaggskeppsbutiker i Stockholm, Göteborg och Malmö
  • Du som förköpt och valt att hämta ut i någon av dessa flaggskeppsbutiker kan också göra det på lanseringsnatten.
  • Förköper du via telia.se bjuder vi på engångsavgiften och fraktavgiften
  • Alla, både du som redan är kund hos oss i dag och du som väljer att bli det nu kommer att kunna förköpa nya iPhone-modellerna hos Telia från 00.01 den 19 september
  • Du kan inte ändra leveranssätt med bibehållen köplats
  • Hos Telia har du alltid tillgång till: Byte till nano-sim, kom-igång-hjälp i Telias butiker samt tillgång till iPhone-support via chatt och telefon.
  • Har du mer än tre månaders (90 dagars) bindningstid kvar på ditt nuvarande abonnemang med mobiltelefon så du kan göra en slutbetalning och binda om dig – kontakta Kundtjänst så hjälper de dig. Har du mindre än tre månader (90 dagar) kvar så kan du teckna ett nytt erbjudande i samband med att förköpet startar. För dig som vill göra en slutbetalning gör det omgående då det behöver gå minst ett dygn efter det att slutfakturan är skapad innan du kan lägga en ny beställning.
Innan du frågar med en kommentar, titta gärna igenom vad andra har frågat. De har kanske haft samma fråga som du?
Categories: Mac Feed

Nyheterna i iOS 8

Mon, 2014-09-15 07:00

Nu på onsdag släpps iOS 8, Apples senaste version av operativsystemet för bl.a. iPhone och iPad, vilket är fullspäckat av nyheter. Nedan listar vi några av de många nyheterna i iOS 8. Innan du uppdaterar din enhet kan det vara en god idé att läsa igenom vår guide för hur du förbereder din enhet för en så smidig uppdateringsprocess som möjligt.

Notiser
Notiserna får förbättringar, bl.a. i form av snabbinteraktioner. Det innebär att du exempelvis kan svara på sms och dylikt direkt från notisen utan att behöva öppna själva appen som notisen kommer ifrån. När du får ett sms drar du helt enkelt nedåt på den och får då upp en textruta och ett tangentbord där du snabbt och enkelt skriver och skickar ett svar. Du får också direkt möjligheten att skicka ett ljudmeddelande. När du gör likadant med ett mail får du alternativen att markera som läst eller arkivera.

Kameran
Tidigare har vi inte haft möjlighet att låsa exponering och fokus på separata punkter, men det blir nu möjligt i och med iOS 8. Kameran i iOS 8 får också självutlösningstimer. Timern kan ställas in på 3 eller 10 sekunder och kameran tar sedan en sekvens på tio bilder.

Mail
Även mailappen har fått förbättringar. Bland annat kan man nu minimera det mail man håller på att skriva, för att snabbt och enkelt kunna öppna ett annat mail, exempelvis om man vill hitta information i ett äldre mail.

Meddelanden
I meddelandeappen kommer vi kunna namnge gruppkonversationer, och också kunna ställa in att vi inte vill bli störda i en särskild grupp. Vi kommer också kunna lämna gruppkonversationer. Vi kommer också kunna skicka snabba ljudmeddelanden och video direkt från appen utan att behöva spela in dem i förväg. Man kan också enkelt skicka sin nuvarande plats, eller dela sin platsinfo under en timme, tills slutet av dagen, eller tills du själv stänger av det.

Tredjepartstangentbord
När Apple först presenterade iOS 8 var en av de stora nyheterna att man nu skulle kunna byta ut Apples eget tangentbord mot tredjepartsutvecklares dito. Det innebär att vi istället kan få tangentbord som passar vårt användande bättre och har fler funktioner än det vanliga tangentbordet.

Familjedelning
Familjedelning innebär att det blir lättare att dela kalendrar, och bilder med familjemedlemmar. Det kommer också innebära att man kan dela inköpta appar inom familjens flera Apple-ID:s. Familjens barn kan då exempelvis inte köpa appar på egen hand. Istället skickas en förfrågan till en förälder om att barnet vill köpa en särskild app, och denne får agera utifrån det.

Batteriförbrukning
En nyhet i iOS 8 är möjligheten att se hur mycket batteri enskilda appar har använt. Det medför att det blir lättare att upptäcka batteritjuvar.

Hälsa
Hälsa är en ny app som kommer i iOS 8 vilket ska fungera som ett slags nav för olika typer av hälsoinformation som samlas in dels från M7-chippet, dels från diverse tillbehör som exempelvis armband och dylikt.

Anteckningar
I appen för anteckningar kommer nu möjligheten att formatera text och att lägga in bilder. Facetime Facetime får nu en samtal väntar-funktion, precis som vanliga samtal. Ja, det är några av nyheterna i iOS 8. Vilka nyheter ser du mest fram emot?

Categories: Mac Feed

Sonys nya flaggskepp in på Smartphonetoppen

Tue, 2014-06-10 10:01

Sony Xperia Z2 går direkt in på en femteplats på Smartphonetoppen i maj. Imponerande men inte särskilt överraskande. Sonys nya flaggskepp har fått gott betyg av såväl experter som kunder.

April månads nykomling på listan, Samsung Galaxy S5, behåller sin andraplats. En lur som tar för sig på Smartphonetoppen är Apple iPhone 5c som avancerar till en tredjeplats. Mest populära tillverkaren på listan i maj är Sony med hela fyra modeller, inklusive trotjänaren Sony Xperia V som gör comeback.

Om Smartphonetoppen

Varje månad sammanställer Telia Smartphonetoppen, en lista över de tio mest sålda smarta mobilerna i Telias kundtjänst, på nätet, och i våra fysiska butiker. Eftersom vi är en stor återförsäljare av den här typen av mobiltelefoner så ger det en fingervisning om vilka smartphones som är populärast bland svenskarna när de köper nya mobiler.

Smartphoneförsäljningen utifrån operativsystem:

1. Android (1)

2. iOS (2)

3. Windows Phone (3)

Smartphonetoppen baserad på maj månads försäljning i Telias butiker, kundtjänst och onlineförsäljning (siffran inom parentes är förra månadens placering):

1. Apple iPhone 5s4G (1)

2. Samsung Galaxy S54G (2)

3. Apple iPhone 5c4G (5)

4. Samsung Galaxy S44G (4)

5. Sony Xperia Z24G (Ny)

6. Samsung Galaxy Express 24G (3)

7. Sony Xperia E1 (8)

8. Sony Xperia Z1 Compact4G (6)

9. Sony Xperia V4G

10. Apple iPhone 4s

Categories: Mac Feed
AdaptiveThemes