Skip to content

Telia - Feed

Syndicate content
Smartare Vardag
Updated: 5 weeks 4 days ago

Sonys nya kompakta – raket på smartphonetoppen

Thu, 2014-03-06 15:16

Varje månad sammanställer Telia Smartphonetoppen, en lista över de tio mest sålda smarta mobilerna i Telias kundtjänst, på nätet, och i våra fysiska butiker. Eftersom vi är en stor återförsäljare av den här typen av mobiltelefoner så ger det en fingervisning om vilka smartphones som är populärast bland svenskarna när de köper nya mobiler.

I januari landade nya Sony Xperia Z1 Compact i butik och har snabbt blivit populär bland både kunder och media. Testarna på landets pryltidningar och vår egen bloggare Bror hyllar Sonys nya lur som erbjuder i stort samma prestanda som sin storebror, Xperia Z1, men har en mindre prislapp. Det är därför inte direkt förvånande att se Xperia Z1 Compact på Smartphonetoppen för februari, men mer imponerande är att den tar sig in direkt på en femteplats på listan. Prisvärda 4G-luren Samsung Galaxy Express 2 fortsätter avancera till en andraplats på listan, följt av trotjänaren Samsung Galaxy S4 på en tredjeplats.

Det är Samsung och Sony som numera tampas om vem som har flest modeller på Smartphonetoppen, även om Apple är obesegrad etta med iPhone 5s. Tack vare Xperia Z1 Compacts intåg på Smartphonetoppen och stabil försäljning av äldre modeller så var Sony den tillverkaren som hade flest modeller på listan i februari. Men det kan komma att ändras.

Förra veckan var jag på plats i Barcelona för Mobile World Congress, världens största mobilmässa. Både Samsung och Sony hade stora ”unpacking”-evenemang på plats där de presenterade nya lurarna Samsung Galaxy S5 och Sony Xperia Z2. Bägge modellerna är fullpackade med smarta funktioner, där man kan säga att Samsung fokuserar mer på hälsa medan Sony lyfter fram ljudkvalitet som viktig egenskap. Bra ljudkvalitet är även något som vi satsar på i vår med nya tekniken HD Voice. Vilka smarta funktioner är viktiga för dig när du tittar på ny smartphone?

Smartphoneförsäljningen utifrån operativsystem:

1. iOS (1)

2. Android (2)

3. Windows Phone (3)

Smartphonetoppen baserad på februari månads försäljning i Telias butiker, kundtjänst och onlineförsäljning (siffran inom parentes är förra månadens placering):¨

1. Apple iPhone 5s4G (1)

2. Samsung Galaxy Express 24G (8)

3. Samsung Galaxy S44G (2)

4. Apple iPhone 5c4G (3)

5. Sony Xperia Z1 Compact4G (Ny)

6. Sony Xperia V4G (7)

7. Samsung Galaxy Young (4)

8. Apple iPhone 4S (5)

9. Sony Xperia E (Ny)*

10. Sony Xperia Z14G (8)

* Nygammal på listan, ramlade ur i december 2013 men är tillbaka i februari.

Categories: Mac Feed

iPhone 5c klättrar på smartphonetoppen

Tue, 2014-02-11 13:16

 Varje månad sammanställer Telia Smartphonetoppen, en lista över de tio mest sålda smarta mobilerna i Telias kundtjänst, på nätet, och i våra fysiska butiker. Eftersom vi är en stor återförsäljare av den här typen av mobiltelefoner så ger det en fingervisning om vilka smartphones som är populärast bland svenskarna när de köper nya mobiler.

I januari så är det iPhone 5c som flyttat fram positionerna och klättrar till en tredjeplats på smartphonetoppen. Prisvärda 4G-luren Samsung Galaxy Express får sällskap av uppföljaren Samsung Galaxy Express 2 på en åttondeplats. Trotjänaren Sony Xperia V fortsätter klättra på listan till en sjundeplats, efter att ha återanvänt till smartphonetoppen i december.

Nu är det bara ett par veckor till mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona! Ska bli spännande att se vad mobiltillverkarna har att presentera. Det är modellerna som sedan kan dyka upp i vårt sortiment. Mässan är som en tävling mellan tillverkarna om vem som kan presentera den mest innovativa tekniken, så räkna med att det även kommer en rad nya smarta funktioner som nya smartphones utrustas med.

Om du vill hålla koll på de hetaste nyheterna från Mobile World Congress så håll utkik här på Smartare Vardag!

Smartphoneförsäljningen utifrån operativsystem:

1. iOS (1)

2. Android (2)

3. Windows Phone (3)

Smartphonetoppen baserad på januari månads försäljning i Telias butiker, kundtjänst och onlineförsäljning (siffran inom parentes är förra månadens placering):

1. Apple iPhone 5s4G (1)

2. Samsung Galaxy S44G (2)

3. Apple iPhone 5c4G (4)

4. Samsung Galaxy Young (5)

5. Apple iPhone 4S (6)

6. Samsung Galaxy S llI 4G4G (7)

7. Sony Xperia V4G (9)

8. Samsung Galaxy Express 2 (Ny)

9. Sony Xperia Z14G (8)

10. Samsung Galaxy Express4G (3)

Categories: Mac Feed

iPad med 4G – nu hos Telia!

Fri, 2013-12-13 15:07

Nu börjar vi snart sälja iPad Air och iPad Mini med Retina-skärm. Båda produkterna fungerar i samtliga våra mobilnät, inklusive 4G-nätet, som vi nu miljardsatsar på och som kommer täcka mer än 90 % av Sveriges yta när de är färdigutbyggda.

Beräknad säljstart är den 20 december. Från och med idag kan man boka sitt ex. av iPad på telia.se. Den första leveransen från Apple är mycket begränsad och vi kommer informera på telia.se när den är slut. Man kan fortfarande beställa en iPad men man hamnar då i en kö.

Nu är det nog många som frågar sig: ”Om jag nu lägger en bokning på en iPad, får jag den innan jul?” Alla kunder får information om preliminär leveranstid när de lägger en bokning på telia.se. Har man fått en preliminär leveranstid innan jul så bör man få sin iPad till dess, men vi kan inte garantera det. Det beror på när vi får produkterna från Apple och hur postgången ser ut inför jul.

För dig som är privatperson se här.

För dig som är företagare se här.

Surfa lugnt!

Categories: Mac Feed

iPhone och iOS leder på smartphonetoppen

Tue, 2013-12-10 14:32

Varje månad sammanställer Telia smartphonetoppen, en lista över de tio mest sålda smarta mobilerna i Telias kundtjänst, på nätet, och i våra fysiska butiker. Eftersom vi är en stor återförsäljare av den här typen av mobiltelefoner så ger det en fingervisning om vilka smartphones som är populärast bland svenskarna när de köper nya mobiler.

Jag inleder månadens inlägg med en liten statusuppdatering kring 4G. Under november var de topp fyra mest sålda modellerna utrustade med 4G. Det gör att fler nu kopplar upp sig mot vårt 4G-nät. Trafiken i 4G-nätet står nu för cirka 30 % av den totala datatrafiken i mobilnäten. Under november var det närmare en halv miljon abonnemang som kopplades upp mot 4G-nätet (då räknar vi både dem som surfade i sina mobiler och via routrar och modem).

Nya iPhone 5c tar för sig på smartphonetoppen

iPhone 5s fortsätter dominera på smartphonetoppen. Även iPhone 5c tar för sig, som avancerat till en fjärdeplats på listan. De nya iPhone-modellernas framfart i försäljningen innebär också att iOS nu tagit över förstaplatsen som största operativsystem från Android. Samma sak hände förra året när Apple lanserade nya iPhone-modeller. Men sen tog Android tillbaka förstaplatsen. Samsung har agerat draglok för Android i vår försäljning, men även Sony har nu flera smartphones på listan. Det ska bli intressant och se vad som händer under nästa år.

Samsung Galaxy S4 fortsätter behålla andraplatsen på listan. Prisvärda 4G-luren Samsung Galaxy Express har avancerat till en tredjeplats. Sony Xperia E är ny på listan, en enklare smartphone som fungerar till det allra mesta som till exempel att surfa i mobilen, kolla på film och ta bilder.

Smartphoneförsäljningen utifrån operativsystem:

1. iOS (2)

2. Android (1)

3. Windows Phone (3)

Smartphonetoppen baserad på november månads försäljning i Telias butiker, kundtjänst och onlineförsäljning (siffran inom parentes är förra månadens placering):

1. Apple iPhone 5s4G (1)

2. Samsung Galaxy S44G (2)

3. Samsung Galaxy Express4G (8)

4. Apple iPhone 5c4G (10)

5. Apple iPhone 4S (4)

6. Samsung Galaxy Young (Ny*)

7. Sony Xperia Tipo (9)

8. Sony Xperia Z14G (5)

9. Sony Xperia E (Ny)

10. Samsung Galaxy S llI 4G4G (3)

* Nygammal på listan, ramlade ur i oktober men tillbaka i novembers försäljning.

Categories: Mac Feed
AdaptiveThemes